Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот ivka-86 » 16 Мар 2012, 16:43

Пилингът или така наречената ексфолиация е процедура, която добринася за това кожата ни да изглежда здрава и сияйна. Знаем ли обаче, кога да го направим и дали е подходящ за нашата кожа?
Епидермалните клетки на кожата се подновяват през определен период от време, като постепенно се придвижват към повърхността й. Накрая се вроговяват, умират и излющват, за да "отстъпят" своето място на по-младите си предшественици. Както всички процеси в човешкия организъм и този се забавя с напредването на възрастта! Тук трябва да се намесим ние, за да подпомогнем отделянето на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата си, което се прави чрез козметична ексфолиация. Дори е необходимо да я превърнем в свой навик и в постоянна грижа чак до навършване на 50-те. Не е удачно да се прилага при свръх чувствителна кожа и розацея.
beautifull-skin-framar.jpeg
beautifull-skin-framar.jpeg (8.21 KiB) Прегледано 8716 пъти

Има много продукти на пазара като измиващи гелове и маски, но е много важно да изберете точния продукт за вашия тип кожа. Препоръчително е пилингът да се прави веднъж седмично, а през лятото 1-2 пъти месечно и в никакъв случай след излагане на слънце, защото тогава кожата е много по-чувствителна. Най-подходящото време да си направите пилинг-маска, пък и не само, е вечерта, защото тогава кожата възприема най-добре съставките на козметичните продукти.
body-scrub-framar.jpeg
body-scrub-framar.jpeg (5.5 KiB) Прегледано 8716 пъти

Кожата на тялото и краката също се нуждае от пилинг-процедури. Особено през зимата, когато достъпа на кислород до нея е ограничен. Хубаво е да наблегнем на по-засегнатите участъци, лакти и пети например, а при останалите зони да не прекаляваме с масажните движения, защото по принцип пилинг-продуктите за тяло са с по-едри частици от тези, предназначени за лице и може да се предизвика раздразнение на кожата. Процедурата завършва с нанасянето на хидратиращ крем.
В заключение ще напиша, че пилинга помага на кожата ни да изглежда по-млада и здрава, независимо от сезона, възрастта или пола.
ivka-86
 
Мнения: 40
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:12

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот dimitrova_70007 » 16 Мар 2012, 16:55

Пилингът е както полезен, така и непрепоръчителен за честа употреба що се отнася до кожата на лицето. Хубаво е да се прилага за премахване на отмрелите кожни клетки. Не бива обаче да се прекалява, за да не се стигне до изхабяване на повърхностния слой на кожата на лицето, особено, ако тя спада към по-чувствителните типове. Аз лично го прилагам през седмица, установила съм, че това е най-подходящия интервал за моята кожа. Няма универсално решение, всеки трябва да прецени според нуждите и характеристиката на кожата си.
Относно пилинга на тялото - със сигурност подобрява кръвообращението и е приятна процедура. Разбира се, също изисква съобразяване с индивидуалните характеристики на кожата. Не е полезен при наличие на каквито и да било пъпки, защото се зачервяват и раздразват още повече.
След пилинг - процедурата тялото само се попива с мека кърпа, в никакъв случай не бива да се търка допълнително с резки движения. Хубаво е използването на някакъв овлажняващ лосион за запазване мекотата на кожата.
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот miki » 16 Мар 2012, 17:52

Използвам пилинг за лице веднъж седмично, защото кожата ми е смесена и така определо изглежда по-здрава и свежа. А що се отнася до тялото - веднъж съм ходила на спа процедура /римски пилинг/, след която се чувствах наистина като преродена. Иначе вкъщи обръщам внимание единствено на краката си и по конкретно на ходилата :mrgreen:
miki
 
Мнения: 80
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:19

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот teddy » 19 Мар 2012, 10:38

Пилинга е неразривна част от грижата за моята кожа. Освен, че редовно посещавам козметик, вкъщи също полагам доста грижи за нея. По принцип съм с по-проблемна кожа - смесена, на места направо си е мазна... Порите ми много бързо се запушват и ми се налага по-честичко да я почиствам с пилинг продукти. Имам една маска, която като изсъхне се отлепва и почиства много добре порите и нечистотиите, направо се променя тена на лицето. За кожата на тялото си не полагам чак такива грижи. Наблягам главно на хидратиращите продукти след баня.
teddy
 
Мнения: 177
Регистриран на: 06 Мар 2012, 13:14

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот elena » 20 Мар 2012, 17:57

Аз си правя пилинг-маска на лицето с бадемови трици - от тези козметичните трици, които се продават в аптеките: 2 с.л. се смесват с 1 жълтък и 125 мл топла вода. Получената каша се нанася на лицето и престоява 20-30 мин. Изплаква се отново с топла вода.
Виждам, че вече се продават и много други видове - череша, праскова, кестен, но не знам дали има някакво значение за кожата. Ще се радвам, ако някой реши да даде повече яснота по въпроса :)
elena
 
Мнения: 76
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:28

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот aninka » 21 Мар 2012, 11:59

elena написа:Аз си правя пилинг-маска на лицето с бадемови трици - от тези козметичните трици, които се продават в аптеките: 2 с.л. се смесват с 1 жълтък и 125 мл топла вода. Получената каша се нанася на лицето и престоява 20-30 мин. Изплаква се отново с топла вода.
Виждам, че вече се продават и много други видове - череша, праскова, кестен, но не знам дали има някакво значение за кожата. Ще се радвам, ако някой реши да даде повече яснота по въпроса :)

По принцип пшеничните трици са най-ситнички и са за по-чувствителна кожа, кестеновите са средно смлени , а кайсиевите са най-едри. Пробвала съм и трите вида, но като че ли кестеновите най-много ми допаднаха. Използвам ги 2 пъти седмично, като ги смесвам с малко вода и обтривам лицето. Ако кожата е по-суха, вместо вода може да се добави малко зехтин. Резултата е видим още след първия път :) Аз лично предпочитам триците пред другите ексфолианти, пък и цената им е около 1-2 лв някъде. Може да се прави пилинг и на цялото тяло, но след това задължително кожата се хидратира, защото доста я изсушават.
aninka
 
Мнения: 100
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:15

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот Silvi » 21 Мар 2012, 13:09

Пилинг си правя всяка седмица след баня и смятам, че кожата на лицето има нужда от време на време да бъде обновявана. Интересувала съм се за пилинга и за ескфолиантите и знам, че веднъж седмично е добре да се правят, по-често не е толкова полезно.
Silvi
 
Мнения: 234
Регистриран на: 04 Яну 2012, 16:02

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот totka_lukanova » 21 Мар 2012, 16:19

Аз също си правя пилинг всеки път след баня. Гледам да не пропускам, защото пилингът е действа много добре на кожата- премахва мъртвите клетки и кожата е много добре почистена. Четох за химичния пилинг, казват че бил много добър, но какво точно представлява незнам и дали не е опасен?
totka_lukanova
 
Мнения: 224
Регистриран на: 27 Апр 2011, 14:40

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот yoanna » 22 Мар 2012, 11:36

totka_lukanova написа:Аз също си правя пилинг всеки път след баня. Гледам да не пропускам, защото пилингът е действа много добре на кожата- премахва мъртвите клетки и кожата е много добре почистена. Четох за химичния пилинг, казват че бил много добър, но какво точно представлява незнам и дали не е опасен?

Лично аз съм против химическия пилинг, защото ми се струва доста агресивна мярка. Прави се с киселини и кожата на лицето ти се излющва поне няколко пъти... Не знам, не бих си направила подобна процедура, колкото и да ми я хвалят. Ако си решила да прибегнеш до тези метод, най-добре се обърни към дерматолог или лекар, защото те най-добре ще преценят има ли нужда и от какъв точно пилинг. Рисковано е да се ходи на козметик, виждала съм плачевни резултати, но ако ти го направи специалист не мисля, че ще има някакъв проблем.
yoanna
 
Мнения: 61
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:17

Re: Пилинг на лице и тяло - необходим ли е и кога?

Мнениеот eli » 22 Мар 2012, 12:16

Мисля, че не е добре да подлагаме кожата си на такива мъчения, но ако е толкова необходимо поне да се прави само повърхностен пилинг.
Но мисля, че пазарът предлага много добри козметични пилинг продукти, за употреба в домашни условия. Аз категорично няма да се подложа на такова мъчение. Моята козметичка ми предложи да си взема един серум на Лиерак, каза че е много ефикасен и има резултат от употребата му. Все още не съм го взела, понеже ми е малко скъп, но ще го направя и ще пиша ;)
Изображение
Между другото, ако някой го е ползвал, може да сподели има ли наистина ефект.
Аватар
eli
 
Мнения: 362
Регистриран на: 29 Мар 2011, 22:55

Следваща

Назад към Козметика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта